fbpx

Waar moet ik op letten bij een intercomsysteem?

Waar moet ik op letten bij een intercomsysteem? 1140 600 R&R Elektrotechniek


Waar moet ik op letten bij een intercomsysteem?

Horen en/of zien wie er voor de deur staat zonder je trap constant op en af te lopen. Nooit meer je postpakketjes missen. Altijd kunnen zien wie er voor de deur staat, zelfs op vakantie. Een intercom installatie draagt bij aan de veiligheid van je huis of bedrijfspand. Het werkt snel, transparant en eenvoudig. Het gaat voornamelijk om het vergemakkelijken van je dagelijkse leven. Wie wil dat niet?

Wanneer biedt een intercom uitkomst?

Intercom systemen worden vaak toegepast bij toegangen waar je in eerste instantie geen controle over hebt. Bezoekers moeten zich in dit geval eerst verplicht melden, zodat je zelf kunt bepalen of je wel of geen toegang wilt verlenen. Zo weten ze precies wie er beneden voor de deur staat en kunnen gevaarlijke situaties worden voorkomen. Zakelijk gezien heeft de intercom bovendien een belangrijk voordeel voor de productiviteit van jouw collega’s of medewerkers. Zij hoeven niet telkens naar de deur te lopen om deze te openen, maar kunnen de deur vanaf afstand bedienen.

Verschillende merken

Het is belangrijk goed te kijken naar het type merk wat je geïnstalleerd wilt hebben. Zoals met alle soort producten heb je ook bij intercoms te maken met A producten en wat minder goede producten. De meest voorkomende intercom merken waar wij mee werken zijn Comelit, Vercoma en Siedle. Een combinatie van design, technologie, functionaliteit, maar ook bijvoorbeeld de mogelijkheid van hun eigen technische helpdesk zorgt ervoor dat dit de meest aangeraden merken zijn.

Veiligheid voorop

Tegenwoordig is het mogelijk om via je Smartphone, tablet of ander elektronisch systeem te zien wie er voor de deur staat. Zo kun je altijd toegang verlenen, waar je ook bent. Zo kun je ook de verlichting rondom de intercom automatisch aan laten gaan als er beweging wordt gedetecteerd en maak je een foto van de persoon die voor de deur staat. Dat geeft een veilig gevoel!

De voordelen op een rijtje

  • Altijd zien wie er voor de deur staat;
  • Communiceren met een bezoeker, ook als je zelf niet aanwezig bent;
  • Het geeft een veilig gevoel en wekt de indruk dat er iemand thuis of in het gebouw is;
  • Wanneer er een onveilige situatie ontstaat kan er ingegrepen worden voordat de bezoeker in het gebouw of de woning aanwezig is;
  • Koppelen aan de smartphone of tablet, een vaste bevestigingsplaats binnen is niet nodig;
  • Bezoekers toegang verschaffen die juist wel binnen mogen komen.

R&R Elektrotechniek heeft intercomsystemen van de merken Comelit, Vercoma en Siedle in het assortiment voor grote en kleine gebouwen, woningen en appartementencomplexen. Wij denken graag met je mee en bekijken welke optie het meest geschikt voor je is.

Meer weten? Neem dan contact  met ons op.