fbpx

Zonne-energie, hoe werkt het eigenlijk?

Zonnepanelen

Met zonnepanelen bespaar je op je energierekening

Ook lever je een bijdrage aan een duurzamere wereld

Relatief korte terugverdientijd van 7-10 jaar

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van zonnepanelen?

Een installatie levert al snel 2000 kWh per jaar op

Een zonnepaneel, kortweg PV-paneel, is een paneel dat zonne-energie omzet in elektriciteit. De speciale cellen op een zonnepaneel – fotovoltaïsche cellen – zetten zonne-energie om in duurzame energie. Nederlands zonlicht is uitstekend geschikt om duurzame elektriciteit op te wekken middels zonnepanelen. De energie die wordt opgewekt is schoon en raakt nooit op. Een installatie levert al snel 2000 kWh per jaar op. Wist je dat dit 60% is van het gemiddelde verbruik in een Nederlands huishouden.

Zonnepanelen

Rendement

Het rendement van zonnepanelen is van verschillende factoren afhankelijk. Afhankelijk van die factoren verdien je de investering in zonnepanelen gemiddeld tussen de 7 en 10 jaar terug. Vanaf dan verdien je gewoon geld met jouw dak. De belangrijkste factor is de ligging en de hellingshoek van de zonnepanelen. Het zuiden is hierbij de beste richting. Een makkelijke vuistregel om de jaarlijkse opbrengst te berekenen is door het piekvermogen van de installatie te vermenigvuldigen met 0,85. Zo krijg je een goed beeld van wat het je op gaat leveren.

Adviesgesprek

R&R Elektrotechniek levert hoogwaardige zonnepanelen. Met de installatie van zonnepanelen kun je met een hoog rendement energie uit de zon halen. En dus aanzienlijk besparen op je energierekening en het milieu ontlasten door deze vorm van duurzame energie. . Wij komen graag bij je langs en adviseren je welke installatie het beste bij jouw behoeften past. Indien gewenst bieden wij je uiteraard vrijblijvend een offerte aan.

Wens je meer informatie over een PV-systeem?

Resultaat door daadkracht